Foster + Partners unveils designs for Goldsun Group’s new headquarters

27 February 2019 (Last Updated February 27th, 2019 10:27)

Foster + Partners has unveiled designs for the new Goldsun Group headquarters in Taipei, Taiwan, following an urban design approval.

Foster + Partners unveils designs for Goldsun Group’s new headquarters
Goldsun’s new building features office spaces, residential and retail areas. Credit: Foster + Partners.

Foster + Partners has unveiled designs for the new Goldsun Group headquarters in Taipei, Taiwan, following an urban design approval.

The Goldsun Group project forms part of the Nangang urban regeneration project and seeks to replace the existing factory with a new mid-rise building to introduce a new mixed-use typology to the area.

The building will establish new connections with the surrounding community.

“We have enjoyed working extensively with the government and local experts to create a self-sustainable mixed-use community within our site.”

Foster + Partners Studio head Grant Brooker said: “It has been a wonderful challenge working with our client to transform this existing industrial site into a unique contemporary urban complex – combining workplace, retail and living spaces around a series of tree-filled courtyards.”

Featuring office spaces alongside residential and retail areas, the new complex is arranged around a central courtyard, an outdoor event space.

Six cores that combine structure and services offer support to the Goldsun building blocks. The glazed ‘floating volumes’ are suspended between each of the solid cores with the help of steel mega-trusses that form a structural system and create flexible floorplates.

Sky gardens that are located on various levels throughout the building offer social spaces for the public and office employees, as well as naturally lit and ventilated areas.

Quadruple-height event spaces featuring meeting spaces, auditoria and entertainment areas occupy the top floors of the north and south blocks.

Foster + Partners partner Young Wei-Yang Chiu said: “We have enjoyed working extensively with the government and local experts to create a self-sustainable mixed-use community within our site.

“The support we have received from the local authorities and communities has been tremendous and we look forward to bringing the collaborative vision to fruition.”