BIG and Heatherwick Studio unveil new plan for Google office in California

15 March 2016 (Last Updated March 15th, 2016 18:30)

BIG and Heatherwick Studio have unveiled a new design for Google's office in Mountain View, California.

BIG and Heatherwick Studio have unveiled a new design for Google's office in Mountain View, California.

The design plan has been submitted to the city's planning authorities, and was created for a smaller location than the previous version.

Featuring a structured grid layout, the design has a square campus segmented with rectilinear modules, known as pavilions, reported Dezeen.

The original plan envisaged a village-inspired theme, where areas were segmented into different clusters.

"The design plan has been submitted to the city's planning authorities, and was created for a smaller location than the previous version."

A translucent canopy that figured in the original design to shelter the structures continues in the new plan as well. However, the canopy seems like a tent than a dome.

The campus also features a pedestrian pathway that winds through the structure, thereby linking indoor and outdoor spaces.

The outdoor spaces will feature shops and cafes and the building will be constructed by robots, reported Dezeen.

Heatherwick has designed the proposed Garden Bridge for London and the cauldron for Olympic Games in 2012.

BIG, on the other hand, has designed a power facility, Danish Maritime Museum and a ski slope.