View all newsletters
Receive our newsletter - data, insights and analysis delivered to you
  1. News
December 1, 2016

LMN Architects and Hathaway Dinwiddie to design building at University of California

UAE-based City Seasons Group of Hotels will launch its new five-star City Seasons Hotel Muscat in Oman this year. In the UAE, the group will also open the 461-room Royal City Seasons Hotel Abu Dhabi this year and the 150-room City Seasons Park Hotel Abu Dhabi in 2012. The 200

LMN Architects and Hathaway Dinwiddie have been selected to design the Classroom and Office Building project worth $46m at the University of California, Irvine (UCI).

The design of the 70,000ft2 building is composed of a two-story elliptically shaped pavilion housing lecture halls; a three-storey classroom wing surrounded by a continuous student mixing hall and a bridge that will be designed similar to central vertical circulation and gathering space linking the functions of the two primary structures.

Two floors of the building will feature day-lit classrooms and circulation areas, while the third level will house student offices and computer labs.

The exterior sunshade latticework allows percolation of natural light to the mixing zone's circulation and collaboration spaces.

The campus can be accessed by large plazas on its two sides with a series of community spaces offering views of Aldrich Park and the broader campus landscape.

"We were able to break down the scale of the buildings and create opportunities for social interaction in those interstitial spaces."

The elliptically shaped pavilion will anchor the entry plazas as well as house two multi-use lecture halls with 400 and 250 seats respectively.

LMN Architects partner and project designer John Chau said: "By assembling programme areas into distinct building components and then pulling those components apart, we were able to break down the scale of the buildings and create opportunities for social interaction in those interstitial spaces."

The halls feature double-tier seating configuration to enable students work in sub-groups while preserving lecture and case-study functionality.

An exterior loggia will be situated adjoining the pavilion to connect to the pedestrian scale of the plaza, which will feature perimeter seating clusters and an open-air stairway linking to the upper-level walkway.


Image: Aerial view of Classroom and Office Building. Photo: courtesy of LMN Architects.

Related Companies

NEWSLETTER Sign up Tick the boxes of the newsletters you would like to receive. The top stories of the day delivered to you every weekday. A weekly roundup of the latest news and analysis, sent every Monday. The industry's most comprehensive news and information delivered every month.
I consent to GlobalData UK Limited collecting my details provided via this form in accordance with the Privacy Policy
SUBSCRIBED

THANK YOU

Thank you for subscribing to Design Build Network