UK Architects Win Competition to Design Museum Interventions

28 June 2011 (Last Updated June 28th, 2011 18:30)

David Chipperfield Architects has won a competition to design a series of new interventions for The Geffrye Museum in London, UK. The scheme aims to improve the visitor experience and expand the museum by means of interventions and reorganisation of the existing museum space. <

David Chipperfield Architects has won a competition to design a series of new interventions for The Geffrye Museum in London, UK.

The scheme aims to improve the visitor experience and expand the museum by means of interventions and reorganisation of the existing museum space.

Planned interventions include a new building with temporary exhibition space, collection storage, library reading room and archive and a garden circulation link.

David Chipperfield's master plan also calls for the refurbishment and extension of an existing pub building and relocation of the main entrance.

The museum will receive funding from the Heritage Lottery Fund for the development.

Work on the expansion and renovation is scheduled to be completed by 2014.