English Primary School Building Wins Regional RIBA Prize

28 May 2009 (Last Updated May 28th, 2009 18:30)

A revamped school building in England has scooped a regional RIBA (Royal Institute of British Architects) award for successful regeneration. The £2.7m Burnham Copse primary school building, in Tadley, Basingstoke, was designed by Nick Yarrow Architects. It was one of six regional winners

A revamped school building in England has scooped a regional RIBA (Royal Institute of British Architects) award for successful regeneration.

The £2.7m Burnham Copse primary school building, in Tadley, Basingstoke, was designed by Nick Yarrow Architects. It was one of six regional winners of a RIBA award.

The building has been praised by the RIBA panel for its sustainable features.

"We won mostly because of the sustainability and sensitivity with which the old building had been rejuvenated and regenerated as a school of the 21st century," said headteacher Mrs Downes.

The shady balcony at the front of the school and its light, bright and airy classrooms were was praised by the chairman of the judging panel, added Mrs Downes.

The building, which houses the former Burnham Copse infant and junior schools, is the result of a major refurbishment and extension of the former 1950s junior school.

Nick Yarrow worked with Hampshire County Council Architecture and Design Services, which worked with the governing body of the school to come up with their particular vision.