Henning Larsen Architects to design Sandnes Ulf’s new stadium in Norway

22 October 2013 (Last Updated October 22nd, 2013 18:30)

Denmark-based Henning Larsen Architects has secured a contract to design a new stadium for the football club Sandnes Ulf in Norway.

Stadium

Denmark-based Henning Larsen Architects has secured a contract to design a new stadium for the football club Sandnes Ulf in Norway.

The new stadium will feature a sports centre, a school, a fitness centre, a rehabilitation centre, and an amphitheatre.

Henning Larsen said the notable feature of the stadium is the slim and pronounced frame, which is elevated over a functional base.

The frame is built as a light steel structure covered in a light and white perforated plastic canvas.

The steel structure will separate the grandstand from the base, which will be constructed in a heavy material like brick or concrete.

Upon completion, the school will face towards a residential area and will adapt to the existing scale of the buildings.

A large recreational area will link the new school with the existing one.

The new Sandnes Ulf stadium will be located alongside the existing forest, which works as a natural wind-breaker, ensuring a better micro climate in, and surrounding, the stadium and the school.

Sandnes Ulf football club, which began in Norway’s top league in 2011, will also use the new stadium.


Image: The new stadium will feature a sports centre, a fitness centre and an amphitheatre. Photo: Courtesy of Henning Larsen Architects.